O NAMA

 

Studentska unija Filozofskog fakulteta je studentska organizacija čiji je cilj poboljšanje kvaliteta studija i položaja studenata na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i u čitavom društvu.

Pored toga, uvek je nastojala, nastoji i nastojaće da vodi odlučnu borbu za društvene odnose koji će omogućiti celovit i svestrani razvoj društva i ostvarivanje punih kreativnih potencijala čoveka.

 

POVELJA STUDENTSKE UNIJE

Sloboda je od svih stvari najpreča. Ona se sastoji u mogućnosti da se čini sve ono što ne škodi drugom, a ujedno podrazumeva dobrovoljno samobuzdavanje. Širenje i ostvarivanje osnovnih načela demokratskog uređenja pretpostavka je slobode čoveka i građanina. Zato su osnovni ciljevi Studentske unije razvijanje tolerancije među ljudima, stalna kontrola poštovanja građanskih prava i razvijanje demokratskih institucija.

Zaštita studentskog života i rada, zaštita prava studenata da se slobodno udružuju i organizuju neposredni su ciljevi Studentske unije. Autonomija Univerziteta jeste garancija za slobodan naučni i kulturni rad profesora, istraživača i studenata.

Školovanje treba da bude okrenuto ka punom razvitku ličnosti i učvršćivanju opštih prava i sloboda čoveka. Ono treba da podstiče trpeljivost, razumevanje i prijateljstvo među svim ljudima, bez obzira na rasne, verske, nacionalne ili polne razlike. Svako ima pravo da slobodno učestvuje u kulturnom životu zajednice, da uživa u umetnosti i da učestvuje u naučnom napretku i dobrobiti koja otuda proističe.

 

Statut Studentske unije Filozofskog fakulteta (b)

 

NAZAD