Pisma podrške akciji protiv gazde picerije "Mamma Mia"


Pored mnoštva telefonskih poziva i SMS poruka, naš sindikat je primio i jedan broj elektronskih pisama podrške koja su nam upućena tokom akcije protiv gazde picerije "Mamma Mia". Sa zakašnjenjem, koje je opravdano usled intenzivnih aktivnosti našeg sindikata u prethodnom periodu, donosimo pisma koja smo primili. Među njima su nam posebno draga ona koja su nam uputili radnici i radnice sa Kosova i Makedonije. Ona su najbolji dokaz da proleterski internacionalizam nigde, a pogotovo na Balkanu, nema alternativu.

Na ovaj način, takođe, želimo da se zahvalimo svima koji su nam pomogli i pružili podršku u borbi protiv eksploatacije.


Drago, 12. jun 2006

Poštovani prijatelji,

Ponosan sam na vas i vašu akciju! Pravo je zadovoljstvo vidjeti da ima ljudi koji žele pomoći. Vaša akcija me je zadivila jer sam i ja u jednoj takvoj učestvovao 1996 u GSPu samo što smo nas dvojica zaglavili po 12 dana zatvora, kada nas je policija brutalno izlomila. Tako da mi je osjećaj nepravde i lopovluka dobro poznat.

S POŠTOVANJEM UZ PUNO SREĆE


Đorđe, 12. jun 2006

Svaka vam čast, bagru ste naterali da plati!


Humano urbana mreža, 11. jun 2006

Saradnici naše organizacije i zaposleni sasvim razumeju problem na koji je Slavica K. naišla, na žalost niko u Bgd-u nije po službenoj dužnosti ODGOVORAN za takve robovlasničke odnose u našem gradu.
Pošto je ceo sistem anahron i korumpiran potrebna je što šira akcija na temu SOCIJALNIH PRAVA obespravljenih u procesu "privatizacije".
Mi smo tri godine radili na suzbijanju siromaštva i sarađivali sa mnogim inostranim expertima, tako da nam oni sada predskazuju razvoj "industrije bede" (to je kao u Vijetnamu kada deca od 7 god. rade 10h dnevno za 2$)


Milan, 11. jun 2006

Yes! Drugarice sekretarice!

Čestitam ASIju na uspešno izvedenoj akciji. Naročito mi se dopalo ono da je ovaj bez mnogo protivljenja dao pare.

Takođe je lepo što niko nije bio uhapšen.

lep pozdrav!


Vasko, 10. jun 2006

Zovem se Vasko, iz Bitolja, Makedonija sam. Čitao sam informaciju o vašem protestu u piceriji Mama mia. Putem ove poruke voleo bih se pridružiti vašem protestu, i moram priznati da sam oduševljen vašom inicijativom i da vam kažem da vam zavidim što vaši radnici imaju ovakvu organizaciju koja im može pružiti podršku.

Puno pozdrava iz Makedonije,

Vasko


Radmila, 10. jun 2006

Žao mi je što ne mogu da dođem u Beograd, ali primite moje iskreno divljenje i potpunu podršku.

Radmila


Ivo i Petrit, 09. jun 2006

Pozdrav svima!

Žao nam je što ne možemo da budemo prezentni u protestu, ali mi smo sa vama.

Sretno u protestu!

Shqipe, Ivo i Petrit
"Me Dore Ne Zemer" (Sa rukom na srcu)


Pavle, 08. jun 2006.

Ja ću da dođem i pozovem medije, napravim najavu na Krompiru i tako to.

Ovo je jedna sveobuhvatna akcija s kojom se nije teško složiti, a ideja mislim da je jako dobra jer direktno upire prst u jednu svakodnevnu pojavu, ali na odlično smišljen način pošto se napad vrši na konkretnu osobu.

pozdr,

Pavle