Pula - Oriana Lukić, vlasnica tvrtke Oriana d.o.o. i visokopozicionirana članica IDS-a te borkinja za ljudska prava, prijavila je policiji primitak pisma i letka uznemirujućeg sadržaja te policija „utvrđuje sve okolnosti događaja kao i postojanje elemenata kaznenog djela“, potvrđeno nam je iz PU istarske. Lukić je „uznemirena“ pismom koji joj je uputila Mreža anarhosindikalista i anarhosindikalistica (MASA), a u kojem od nje kao poslodavke traže isplatu tri neisplaćene plaće za tri radnice, Nives Š, Jasnu B. i Sabinu K. Uz to je priložen i letak kojim MASA poziva na bojkot tvrtke zbog kršenja prava radnica, o čemu smo izvijestili u jučerašnjem tekstu.

Lukić je povodom dugovanja radnicama za Večernji list izjavila: Moja obiteljska tvrtka posluje već dvadesetak godina. Lani smo imali posao s jednom domaćom tvrtkom koja nije podmirila dugove nama i to nas je dovelo do bankrota. Zato sam morala otpustiti tri radnice. Tužila sam tu tvrtku i čim dođem do nekog novca, platit ću zaostale plaće. Također je ustvrdila da joj je organizacija MASA uputila pismene prijetnje, koje je prijavila policiji. - Pišu mi da će ako ne isplatim plaće poduzeti jake mjere. Bojim se za svoj život jer su nesigurna vremena pa sam to i prijavila policiji – rekla je Oriana Lukić. Lukić inače ima tvrtku za proizvodnju tekstila dvadesetak godina. Kako se nije javljala na naše današnje pozive nismo uspjeli saznati više detalja o ovom slučaju, kao ni provjeriti informaciju da je putem Istarske razvojne agencije za otvaranje proizvodnog pogona na Velom Vrhu svojedobno dobila povoljni kredit.

U središnjici MASA-e kazali su nam da ih policija za sada nije kontaktirala te najavili da će, ako se to dogodi, izvijestiti medije. Također su na svojim internetskim stranicama objavili pismo koje su 26. ožujka poslali Lukić, kako bi javnost imala uvid u sadržaj i sama procijenila ima li u njemu elemenata prijetnji.

Izvor