U petak, 14. maja oko 23 časa član Anarhosindikalističke inicijative A.S. napadnut je od strane grupe od četvoro nacista. Napad se desio u užem centru grada. Nakon što je upitan da li je anarhista dobio je više udaraca pesnicom u glavu. Napadači su bili kratko ošišani, obučeni u crno, starosti između 25 i 30 godina.

Sindikalna konfederacija „Anarhosindikalistička inicijativa“ se bori za društvo slobode i jednakosti, lišeno svih oblika eksploatacije i vlasti čoveka nad čovekom, te je kao takva permanentno na meti države i njenih represivnih struktura – policije, tajnih službi i parapolicijskih formacija.

Podsećamo da je je šestoro beogradskih anarhosindikalista provelo skoro šest meseci u zatvoru zbog groteskne optužnice za „Međunarodni terorizam”, da je još četvoro naših drugova u političkom procesu zbog krivičnog dela „ometanje pravde“ i da je bilo javnog poziva na linč članova ASI od strane parapolicijskih grupa.

Kao i ranije, i sada, ovakvi postupci onih koji nam uništavaju živote samo ojačavaju naš borbeni duh i učvršćuju naše uverenje da smo na dobrom putu. Poručujemo da nećemo stati sa našim akcijama i delovanjem, i da ćemo još borbenije i ozbiljnije prići borbi za slobodu, protiv eksploatacije, privatizacije i otpuštanja.

Ulice pripadaju narodu, a ne fašističkim bandama!
Dosta represije nad sindikalnim aktivistima! Dosta nasilja!

Sekretarijat Sindikalne konfederacije „Anarhosindikalistička inicijativa“