- nastavak nameštenog procesa protiv beogradskih anarhista -

Činjenica da je država u dodatnom haosu nakon nepogode koja je pokazala potpuni raspad sistema zaštite i zločinački odnos političara prema bezbednosti stanovništva, ne sprečava nastavak pravosudnnog progona beogradskih anarhista. Naime, u petak 23. maja, u 10:30, u sudnici broj četri beogradske „Palate pravde“, nastaviće se, odnosno po treći put će početi iz početka, suđenje „Beogradskoj šestorci“ za namešteni slučaj napada na grčku ambasadu u Beogradu 25. avgusta 2009 godine!

Nakon što je oslobađajuća presuda protiv šestoro beogradskih anarhista ukinuta rešenjem Apelacionog suda sredinom 2011. godine, iz političkih razloga je ponovo pokrenut proces protiv Tadeja Kurepe, Sanje Dojkić, Ivana Savića, Nikole Mitrovića, Ratibora Trivunca i Ivana Vulovića. Nakon serije pretresa koje su ponovo pokazale odsustvo bilo kakvog utemeljena optužnice, i do u nedogled prolongiranog procesa zbog nepojavljivanja službenih lica, usled ponovne reorganizacije sudstva ova pravosudna farsa je dobila svoj besmisleni nastavak. Bizarnost celog postupka se dodatno uvećava činjenicom da je novi sudija kome je dodeljen predmet protiv beogradske šestorke do sada vodio drugi montirani proces protiv člana Anarhosindikalističke inicijative, Ratibora Trivunca, u vezi sa dešavanjima na protestu protiv NATO-a skupa, koji se održavao u Beogradu tokom juna 2011. godine.

Anarhosindikalistička inicijativa poziva svoje članstvo i simpatizere da se u što većem broju pojave na suđenju u petak kako bi poručili da zastrašivanje i represija neće proći.

Generalni sekretarijat Anarhosindikalističke inicijative
Sekcije Međunarodnog udruženja radnika i radnica