Paraćin - Đuro Tomašović (60), izbeglica iz Knina, ubio je sa više udaraca metalnom šipkom po glavi nevenčanu suprugu Slovenku Antić (39), rodom iz Vitoševca. Zločin se odigrao u četvrtak u njegovoj kući u Drenovcu.

Tomasović je od 1992. godine živeo u selu Drenovcu kod Paraćina. Njegove prve komšije kažu da su on i Slovenka skoro dve godine bili u vanbračnoj zajednici, ali da su više vremena provodili u Bračinu, susednom selu u kome se nalazi porodična kuća pokojnog Slovenkinog muža Stanka.

- Sinoć sam videla kada je oko 21 sat Slovenkin sin Saša je odnekud dovezao majku i Đura. Kad sam jutros ustala, oko četiri sata, bilo mi je sumnjivo što je kod njih bilo upaljeno svetlo. Videla sam policiju, ali nisam znala šta se desilo. Policajci su trčali oko kuće, jer Đuro nije hteo da otvori vrata. Posle sam čula da je nešto lupilo. Policajci su verovatno razvalili vrata i ušli unutra - kaže komšinica.

U Bračinu, pak, komšije i Slovenkini rođaci po mužu pričali su da je Đuro dolazio i odlazio uglavnom noću. Znaju samo da je plav i krupan i da ga je Slovenka krila. Oni nisu iznenađeni njegovim zlodelom.
- Nisam se iznenadio. Od njega je to moglo da se očekuje. Govorili smo joj da ga se okane jer kao da je prolupao ili se drogirao, ne znam šta. Čim dođe on se zaključa i nigde ne izlazi. Prošle godine je palio sveće, krstio se, a onda se izgubio i jedva su ga našli - čak u Boru - izjavio je Stanoje Dinić, Slovenkin zet iz Bračina.