Ovo je TikiWiki CMS/Groupware v1.9.11 -Sirius- © 2002–2008 od Tiki društvo Pon 22 of Jul, 2024 [04:43 UTC]
Borba na radnom mestu
Međunarodne aktivnosti
Istorija, teorija i kultura
Onlajn korisnici
Mi imamo 253 onlajn korisnika

Forum: Aktuelno

Forumi->Aktuelno->Protest protiv G8 u Rusiji

meli
meli
posts:12
2 zvezde
Protest protiv G8 u Rusiji


Jeste li pratili vesti na ovi temu...ko se sve skupio zajedno da protestvuje...

SAMIT I KONTRASAMIT
Izvor:Beta

Sankt Peterburg — U Sankt Peterburgu danas počinju manifestacije antiglobalista, takozvani kontrasamit, organizovan pred susret lidera G8.

Sastanak grupe osam najrazvijenijih zemalja sveta zakazan je za predstojeći vikend, a 12 i 13. jula u Lenjingradskom omladinskom dvorcu biće održana međunarodna konferencija "Socijalno-ekonomske reforme u Rusiji i globalni kontekst".

Na konferenciji će učestvovati aktivisti levih i socijalnih pokreta Rusije i Nemačke, poslanici nemačkog Bundestaga i Evropskog parlamenta i predstavnici Evropske leve partije. Konferencija se održava uz pomoć Fonda Roza Luksemburg.

U petak, 14. jula, na stadionu Kirova na Krestovskom ostrvu počeće Drugi ruski socijalni forum pravosudnih, ekoloških i nevladinih organizacija i sindikata. Na dnevnom redu foruma biće pitanja reformisanja stambeno-komunalne privrede i praksa primene novog stambenog kodeksa Rusije, problemi obrazovanja i zdravstva, zaštita prava čoveka, unapređenje demokratije i druga pitanja.

U subotu, 15. jula, organizatori nameravaju da prirede demonstracije i miting na ulicama Peterburga, ali su takođe saopštili da za sada nisu dobili odobrenje gradskih vlasti za tu manifestaciju.

Kontrasamit se završava 16. jula rok-festivalom protiv kulture potrošnje, protiv rata i nasilja, protiv diktata G8 u svim oblastima socijalnog i duhovnog života, za zaštitu kulture i prava umetnika na slobodu stvaralastva, pored stadiona koji nosi ime Kirova.

Samit G8 održava se 15. i 16. jula u Sankt Peterburgu.

Nema ispunjavanja želja

Gostima samita G8 najverovatnije neće biti dopušteno da samostalno posećuju kulturna i druga mesta severne ruske prestonice. Šef organizacionog komiteta samita Sergej Vjazalov izjavio je da su učesnici samita imali mnogo posebnih želja. Premijer Kanade nikada nije video Ermitaž, predsednik SAD Džordž Buš imao je želju da se provoza Sankt Peterburgom na biciklu, a neki učesnici-vernici želeli su da odu na nedeljnu misu. Policija je iz bezbednosnih razloga zabranila okupljanje u gradu, ali je dozvolila da protesti budu održani na stadionu Kirov.


  korisnik je offline
u: Pet 14 of Jul, 2006 [20:01 UTC] ocena: 0.00 čitanja: 20171

Prikaži poruke:
 
Narodni ustanak u GrčkojUndefined rss id 2
Pažnja!


GNU FDL Powered by TikiWiki Powered by PHP Powered by Smarty Powered by ADOdb Napravljeno uz pomoć CSS Powered by RDF osnaženo sa HAWHAW
rss Članci RSS Galerije slika RSS Forumi rss Direktorijumi
[ Vreme izvršavanja: 0.09 sekundi ]   [ Korišćena memorija: 3.81MB ]   [ 80 upita baze podataka ]   [ GZIP Disabled ]   [ Opterećenje servera: 0.71 ]