Ovo je TikiWiki CMS/Groupware v1.9.11 -Sirius- © 2002–2008 od Tiki društvo Pon 15 of Jul, 2024 [14:41 UTC]
Borba na radnom mestu
Međunarodne aktivnosti
Istorija, teorija i kultura
Onlajn korisnici
Mi imamo 410 onlajn korisnika

Forum: Aktuelno

Forumi->Aktuelno->Radnici Oboda tražili azil ispred ambasade SAD

sasa
sasa
posts:124
4 zvezde
Radnici Oboda tražili azil ispred ambasade SAD


RADNICI OBODA PROTESTE PRESELILI U PODGORICU

Cetinje - Bivši radnici “Oboda” juče su promijenili lokaciju protesta, pa su nakon višemjesečnog okupljanja ispred rezidencije predsjednika na Cetinju, održali zborove ispred američke ambasade u Podgorici, zgrade Saveza samostalnih sindikata Crne Gore i Vlade.
Na pitanje zbog čega su prvo išli do američke Ambasade, radnici poručuju „da su tražili azil, jer u Crnoj Gori na njih niko ne okreće glavu“. Oni su „Vijestima“ rekli da su svoje zahtjeve predali američkom ambasadoru, te da im je rečeno da će vidjeti šta mogu da urade za njih. Nakon toga, radnici “Oboda” otišli su do Sindikata, gdje je njihove predstavnike primio predsjednik SSCG Veselin Vujanović, koji im je poručio „da imaju pravo da se bore i da će vidjeti šta on može da uradi“. Zadnja stanica bila je zgrada Vlade. Međutim, radnici kažu da se u toj ustanovi niko nije udostojio da ih primi i da su svi resorni ministri bili odsutni. Bivši radnici “Oboda”, najavili su da će sjutra najvjerovatnije blokirati put Cetinje – Podgorica u mjestu Kruševo ždrijelo. Kako kažu, ne odustaju od svojih zahtjeva i traže da Vlada ispuni obaveze prema njima.
Radnici “Oboda” traže od Vlade da dobiju istu ponudu, kao i većina radnika “Oboda”, o sporazumnom raskidu radnog odnosa. Još na početku protesta, premijer Milo Đukanović im je poručio “da nema vremena za njih i da to što traže nije po zakonu”.

http://www.vijesti.cg.yu/index.php?id=277059

  korisnik je offline
u: Čet 31 of Jul, 2008 [11:44 UTC] ocena: 0.00 čitanja: 20844

Posted messages

autor poruka
pinky
posts:5
1 zvezde
korisnik je offline
Re: Radnici Oboda tražili azil ispred ambasade SAD
u: Pet 16 of Apr, 2010 [05:51 UTC] ocena: 0.00
Hay do you think that by the protest this matter will be solved out? Ok we have to protest but in the positive way. Don't break any thing and keep in mind the peace of the people. What say? I will join you soon.

Busy in 83-640 exam (cache) and testking 70-680 exams (cache) preparation.


Prikaži poruke:
 
Narodni ustanak u GrčkojUndefined rss id 2
Pažnja!


GNU FDL Powered by TikiWiki Powered by PHP Powered by Smarty Powered by ADOdb Napravljeno uz pomoć CSS Powered by RDF osnaženo sa HAWHAW
rss Članci RSS Galerije slika RSS Forumi rss Direktorijumi
[ Vreme izvršavanja: 0.08 sekundi ]   [ Korišćena memorija: 3.83MB ]   [ 99 upita baze podataka ]   [ GZIP Disabled ]   [ Opterećenje servera: 0.92 ]