Ovo je TikiWiki CMS/Groupware v1.9.11 -Sirius- © 2002–2008 od Tiki društvo Sre 01 of Dec, 2021 [06:40 UTC]
Borba na radnom mestu
Međunarodne aktivnosti
Istorija, teorija i kultura
Onlajn korisnici
Mi imamo 76 onlajn korisnika

Forum: Razno

Forumi->Razno->cenzura i navodjenje izvora->Re: cenzura i navodjenje izvora

sasa
sasa
posts:124
4 zvezde
Re: cenzura i navodjenje izvora


slazem se sa tobom, hal. ali bih napravio razliku izmedju toga i neobjavljivanja vesti usled neobjavljivanja izvora. teoretski ako neko ne veruje u istinitost naravno da ne treba da objavi, ali to je individualna procena. ja cu ipak prestati da navodim izvore, radije cu napisati samo generalno: preneto sa jednog od mejnstrim medija ili sa jednog a=od anarhistickih medija. ne volim kad je navodjenje izvora uslov.
o milloshu, koga smatram paranojom, ne zelim mnogo da pisem. mislim da je bilo koji projekat sa njim izlet u paranoju. ali eto, ima nas raznih, pa sta da se radi. toliko anarho servera ima, i kad bi oni proveravali svaki sajt kome su dali hosting, ceo zivot bi potrosili samo na to. da ne govorim o neznanju stranog jezika. mutualaid ne moze da proverava sta ja objavljujem jer ne objavljujem na njihovom jeziku, itd. a na moj zahtev su ukinuli fajl na mom sajtu koji belezi sa kojeg racunara sam pristupio serveru. tako da moj sajt ne moze da hvata informacije koje su za mene lose, a bile bi dobre za njih ako im panduracija zakuca da upitaju za taj sajt. prosto tek nedavno sam saznao koliko admini igraju po pravilima zakona. tako da je digitalni otpor samo spolja slobodan, ako se zagrebe ispod povrsine, totalno se igra po pravilima sistema, jer admini ne zele rizik. a cinjenica je da je do sada jedan admin osudjen i to samo zato sto je imao link ka sajtu koji je subverzivan. koliko anarho sajtova ima, to je jedan jedini slucaj tako da je strah nekih po meni neopravdan. po toj logici ne bi trebalo ici na protest ako protest ne bude totalno u skladu sa zakonom.
ali okej, i ovako to nije tema. samo sam u zadnje vreme razmisljao koliko se vremena trosi na digi otpor a efekat je minimalan. tako da se ja time bavim jer nemam cime drugim, a ne zato sto mislim da je to toliko bitan vid otpora. cak sta vise, preterano sedenje za kompom omeksava ljude, izmedju ostalog.

  korisnik je offline
u: Čet 17 of Aug, 2006 [21:08 UTC] ocena: 0.00 čitanja: 1739

Prikaži poruke:
 
Narodni ustanak u GrčkojUndefined rss id 2
Pažnja!


GNU FDL Powered by TikiWiki Powered by PHP Powered by Smarty Powered by ADOdb Napravljeno uz pomoć CSS Powered by RDF osnaženo sa HAWHAW
rss Članci RSS Galerije slika RSS Forumi rss Direktorijumi
[ Vreme izvršavanja: 0.05 sekundi ]   [ Korišćena memorija: 3.83MB ]   [ 85 upita baze podataka ]   [ GZIP Disabled ]   [ Opterećenje servera: 1.18 ]