Ovo je TikiWiki CMS/Groupware v1.9.11 -Sirius- © 2002–2008 od Tiki društvo Čet 25 of Apr, 2024 [05:12 UTC]
Borba na radnom mestu
Međunarodne aktivnosti
Istorija, teorija i kultura
Onlajn korisnici
Mi imamo 499 onlajn korisnika

Forum: Domaći revolucionarni pokret

Forumi->Domaći revolucionarni pokret->Antifašizam ne toleriše homofobiju i seksizam!->Re: Re: Antifašizam ne toleriše homofobiju i seksizam!

rata
rata
posts:201
4 zvezde
Re: Re: Antifašizam ne toleriše homofobiju i seksizam!


> pa ja ipak mislim da treba da se mase takvom zastavom dokle god u patrijarhalnoj zemlji napadaju ljude drugacijih sexi opredeljenja. i ti si bio na paradi 2001, dakle imao si stav da treba zastititi licne slobode javnim demonstracijama odnosno javnim pokazivanjem sexi opredeljenja.

Ja sam govorio o onome što simboliše ta zastava, a ne o pravu borbe na drugačije seksualno opredeljenje. Upravo našim prisustvom na Gay prideu mi smo pokazali da stojimo iza prava svakoga da bira sa kime će spavati; ono o čemu sam govorio je pitanje značenja Gay zastave. Ona je jedna "besklasna" zastava, iza koje mogu da stoje i gazde i radnici koji su gay. Postoje gay anarhističke zastave sa kojima mislim da je mnogo smislenije mahati, ovako se otvara prostora svim mračnjacima - od italijanskih poslanika, do nizozemskih lovaša da se osećaju delom zajedničkog gay pokreta. A takav gay pokret je onda pokret koji je orijentisan isključivo na jedno pitanje, potpuno zanemarujući kontekst, i predstavljajući sobom jedan od oslonaca liberlano-demokratskog modela kapitalističkog društva.

> ukratko, iznenadjen sam da smatras da na antifasistickim demosima ne treba ispoljavati (homo)seksualna opredeljenja jer takvo ispoljavanje ipak jeste jedan vid demonstracija protiv homofobije.

Ne, nisi me razumeo. Smatram da na antifašističkim demosima treba iskazivati anifašistička opredeljenja koja se najbolje iskazuju nasilnim sukobom sa nacistima. Uopšte mi nije jasno šta bi značilo ispoljavanje (homo)seksualnog opredeljenja u tom smislu.

  korisnik je offline
u: Uto 13 of Nov, 2007 [12:45 UTC] ocena: 0.00 čitanja: 1427

Prikaži poruke:
 
Narodni ustanak u GrčkojUndefined rss id 2
Pažnja!


GNU FDL Powered by TikiWiki Powered by PHP Powered by Smarty Powered by ADOdb Napravljeno uz pomoć CSS Powered by RDF osnaženo sa HAWHAW
rss Članci RSS Galerije slika RSS Forumi rss Direktorijumi
[ Vreme izvršavanja: 0.07 sekundi ]   [ Korišćena memorija: 3.83MB ]   [ 87 upita baze podataka ]   [ GZIP Disabled ]   [ Opterećenje servera: 0.91 ]