Ovo je TikiWiki CMS/Groupware v1.9.11 -Sirius- © 2002–2008 od Tiki društvo Pon 20 of May, 2024 [02:41 UTC]
Borba na radnom mestu
Međunarodne aktivnosti
Istorija, teorija i kultura
Onlajn korisnici
Mi imamo 251 onlajn korisnika

Forum: Domaći revolucionarni pokret

Forumi->Domaći revolucionarni pokret->Antifašizam ne toleriše homofobiju i seksizam!->Re: Re: Re: Antifašizam ne toleriše homofobiju i seksizam!

nik
nik
posts:98
3 zvezde
Re: Re: Re: Antifašizam ne toleriše homofobiju i seksizam!


> > pa ja ipak mislim da treba da se mase takvom zastavom dokle god u patrijarhalnoj zemlji napadaju ljude drugacijih sexi opredeljenja. i ti si bio na paradi 2001, dakle imao si stav da treba zastititi licne slobode javnim demonstracijama odnosno javnim pokazivanjem sexi opredeljenja.
>
> Ja sam govorio o onome što simboliše ta zastava, a ne o pravu borbe na drugačije seksualno opredeljenje. Upravo našim prisustvom na Gay prideu mi smo pokazali da stojimo iza prava svakoga da bira sa kime će spavati; ono o čemu sam govorio je pitanje značenja Gay zastave. Ona je jedna "besklasna" zastava, iza koje mogu da stoje i gazde i radnici koji su gay. Postoje gay anarhističke zastave sa kojima mislim da je mnogo smislenije mahati, ovako se otvara prostora svim mračnjacima - od italijanskih poslanika, do nizozemskih lovaša da se osećaju delom zajedničkog gay pokreta. A takav gay pokret je onda pokret koji je orijentisan isključivo na jedno pitanje, potpuno zanemarujući kontekst, i predstavljajući sobom jedan od oslonaca liberlano-demokratskog modela kapitalističkog društva.
>

Ovo jeste tacno ali je nije relevantno u ovom kontekstu. Drugim recima, to sto pises je bljutav pokusaj racionalizacije fasitickog ponasanja jednog dela ljudi koji su ucestvovali u anti-fasistickom bloku — tzv. navijaca. Hoces da kazes da su oni trazili da se zastava skloni zato sto je "besklasna"?! Pa kad im je analiza tako napredna sto nisu trazili da se sklone i recimo maoisticke zastave? Ili su to trazili samo zato sto su odvratni homofobni klipani.

Ne, neprihvatljivo je i nicim ne moze da se opravda i relativizuje, pa ni ovim filozofiranjem (pogotovu u kontekstu doticnog protesta na kome su de fakto, u smislu medijske precepcije, glavnu ulogu imali liberali), to sto je uradjeno. Ako je dogovor bio da se medjusobno ne propitujemo oko obelezja onda je van svake pameti uklanjanje te zastave.


> U svom prepoznatljivo-urlajućem maniru su me gotovo ismejali: „Pa gde ti živiš? Zar ne znaš da su novosadski antifašisti seksisti i homofobi?“

Osoba koja ovim pokusa da opravda uklanjanje zastave je potpuni imbecil, pored toga sto je najobicnije govno. Nadam se da ovo zaista nije rekao neko iz ASI, ili da je potpuno iskrivljeno preneto.

E sad kad sam se obracunao sa "mangupima u nasim redovima" ukazao bih na jos jedan momenat. Interesuje me zasto su nosioci-ce gay zastave pristali-le na Zekin i navijacki diktat? O cemu se radi? Meni se cini da je to bila idealna prilika da se primeni izneta parola: “Not gay as in happy, but queer as in fuck you!”, zar ne? So, what the fuck??  korisnik je offline
u: Pet 16 of Nov, 2007 [01:22 UTC] ocena: 0.00 čitanja: 1400

Prikaži poruke:
 
Narodni ustanak u GrčkojUndefined rss id 2
Pažnja!


GNU FDL Powered by TikiWiki Powered by PHP Powered by Smarty Powered by ADOdb Napravljeno uz pomoć CSS Powered by RDF osnaženo sa HAWHAW
rss Članci RSS Galerije slika RSS Forumi rss Direktorijumi
[ Vreme izvršavanja: 0.15 sekundi ]   [ Korišćena memorija: 3.84MB ]   [ 87 upita baze podataka ]   [ GZIP Disabled ]   [ Opterećenje servera: 0.57 ]