Ovo je TikiWiki CMS/Groupware v1.9.11 -Sirius- © 2002–2008 od Tiki društvo Sub 13 of Jul, 2024 [08:52 UTC]
Borba na radnom mestu
Međunarodne aktivnosti
Istorija, teorija i kultura
Onlajn korisnici
Mi imamo 329 onlajn korisnika

Forum: Domaći revolucionarni pokret

Forumi->Domaći revolucionarni pokret->Antifašizam ne toleriše homofobiju i seksizam!->Re: Antifašizam ne toleriše homofobiju i seksizam!

sasa
sasa
posts:124
4 zvezde
Re: Antifašizam ne toleriše homofobiju i seksizam!


pozdrav, pa drago mi je da se uopste pokrenula diskusija. mislim Nik da koristis malo preostre reci a slazem se sa Ratom oko toga da ako neko mase gej zastavom ne znaci da je klasno svesna osoba. Mislim da su i kvir osobe svesne da postoji mejnstrim kvir i radikalni kvir, gej, itd. (postoji tekst o tome na sajtu queer beograd).
Mislim da je bitno da se slazemo svi da zastava nije trebala da se pomera, ostalo su detalji pa cak i to na koji nacin se najbolje ispoljava antifasisticki stav na demosima (neki vole pacifisticki nacin a neki militantan).
Sto se tice prihvatanja da se pomeri zastava, mozda je to prihvaceno usled straha ili je neko isao linijom manjeg otpora, itd. to znaju samo oni koji su to zahtevali i oni koji su pristali na zahtev da se makne zastava, mi mozemo samo da pretpostavljamo.
a cisto sumnjam da su navijaci klasno svesni, a pogotovo ne u anarhistickom smislu.
dakle, moj stav je da treba da tolerisemo jedni druge, i ljudi se udruzuju na demosima pod nekim zajednickim ciljem cak i ako nemaju ista klasna ubedjenja (radnici, autoritarni i drugi komunisti, anarhisti, pa eto i navijaci i gej, itd), ali posto vidim da se svi oko toga slazemo, ostalo bi za ubuduce da neko porazgovara o tome sa antifasistima iz novog sada. Ipak je od njih i navijaca krenuo problem.
dakle, po meni je bitno da se svi slazemo da je doslo do greske a posto na ovoj temi nema nikog iz antifasisticke grupe iz novog sada niti nekog iz gej grupe koja je pogodjena problemom, mi mozemo da diskutujemo tri dana i noci tako da mislim da je dovoljno receno: bila je greska, ali akteri dogadjaja i ovako nisu na ovoj temi. ostaje ubuduce da akteri porazgovaraju medjusobno i rasciste problem da se tako nesto ne bi opet ponovilo.

  korisnik je offline
u: Pet 16 of Nov, 2007 [08:28 UTC] ocena: 0.00 čitanja: 1396

Prikaži poruke:
 
Narodni ustanak u GrčkojUndefined rss id 2
Pažnja!


GNU FDL Powered by TikiWiki Powered by PHP Powered by Smarty Powered by ADOdb Napravljeno uz pomoć CSS Powered by RDF osnaženo sa HAWHAW
rss Članci RSS Galerije slika RSS Forumi rss Direktorijumi
[ Vreme izvršavanja: 0.07 sekundi ]   [ Korišćena memorija: 3.83MB ]   [ 86 upita baze podataka ]   [ GZIP Disabled ]   [ Opterećenje servera: 0.75 ]