Ovo je TikiWiki CMS/Groupware v1.9.11 -Sirius- © 2002–2008 od Tiki društvo Pet 27 of Jan, 2023 [20:45 UTC]
Borba na radnom mestu
Međunarodne aktivnosti
Istorija, teorija i kultura
Onlajn korisnici
Mi imamo 83 onlajn korisnika

Forum: Prevodi

Forumi->Prevodi->Šok koridor->Šok koridor

Hal 9000
Hal 9000
posts:230
5 zvezde
Šok koridor


Odgovor CLS-a na pismo koje mozete procitati iznad:

Pozdrav,

Drago nam je da ste spremni da pomognete Centru za liberterske studije u borbi na polju kulture i obrazovanja.

Zelimo da naglasimo da vasu grupu kontaktiramo iskljucivo ispred programskog saveta CLS-a, a ne ispred Sindikalne konfederacije "Anarho-sindikalisticka inicijativa".

Takodje, naglasavamo da kada govorimo o kolektivizmu, govorimo o nacinu rada i odlucivanja (iskljucivo kolektivnom), a ne o zeljenom modelu slobodnog drustva. Drustvo kome mi tezimo je slobodarski komunizam, i ukoliko vec moramo da ga opisujemo u formi krilatice, onda stojimo iza one stare dobre "Svako prema mogucnostima, svakome prema potrebama".

Kao sto vam je poznato, CLS je krenuo sa objavljivanjem serije brosura koje za cilj imaju popularisanje anarhisticke, anarho-sindikalisticke i revolucionarno-sindikalisticke misli. Pocetkom 2005. godine iz stampe je izaslo prvo kolo, a uskoro nameravamo da istovremeno objavimo naredna dva kola. Za vise informacija pogledajte
http://inicijativa.org/tiki/tiki-index.php?page=KukaMotika

Svi tekstovi su vec prevedni, prelomljeni i pripremljeni za stampu, a novac potreban za njihovo stampanje je obezbedjen. Jedina stvar koja nam nedostaje je Puzeov tekst "Sabotaza". Upravo zato smo vam se i obratili, verujuci da cete uvideti vaznost dostupnosti ovog teksta sirem krugu ljudi, sto ce, izmedju ostalog, biti obezbedjeno time sto se nase brosure prodaju u vecini knjizara u Beogradu i drugim vecim gradovima.

Buduci da smo iz vaseg pisma zakljucili da vam je bitno da vas rad bude "vidljiv, zabelezen i vrednovan", zelimo da vas uverimo da ce, postojucu zelje, autonomiju i nacin rada svake antiautoritarne grupe, CLS rad koji ste ulozili u prevod tog (i ne samo tog) teksta adekvatno obeleziti u stampanom i elektronskom izdanju brosure, te ce tako biti nazanaceno da ste upravo vi (Zluradi paradi, sa veb adresom vaseg sajta ili nekim alternativnim kontaktom po vasoj zelji) zasluzni za prevod tog teksta na nas jezik.

Vase pismo je objavljeno na adekvatnom mestu na nasem sajtu, i dostupno je javnosti, sto ce biti uradjeno i sa nasim odgovorom i vasim, nadamo se pozitivnim, odgovorom na nas odgovor na vas odgovor.

Sve najbolje.

CLS


  korisnik je offline
u: Čet 29 of Jun, 2006 [15:50 UTC] ocena: 0.00 čitanja: 1810

Prikaži poruke:
 
Narodni ustanak u GrčkojUndefined rss id 2
Pažnja!


GNU FDL Powered by TikiWiki Powered by PHP Powered by Smarty Powered by ADOdb Napravljeno uz pomoć CSS Powered by RDF osnaženo sa HAWHAW
rss Članci RSS Galerije slika RSS Forumi rss Direktorijumi
[ Vreme izvršavanja: 0.34 sekundi ]   [ Korišćena memorija: 3.85MB ]   [ 89 upita baze podataka ]   [ GZIP Disabled ]   [ Opterećenje servera: 0.44 ]