Ovo je TikiWiki CMS/Groupware v1.9.11 -Sirius- © 2002–2008 od Tiki društvo Ned 23 of Jan, 2022 [16:09 UTC]
Borba na radnom mestu
Međunarodne aktivnosti
Istorija, teorija i kultura
Onlajn korisnici
Mi imamo 81 onlajn korisnika

Forum: Aktuelno

Forumi->Aktuelno->Zabrana SRS->Re: Zabrana SRS

Hal 9000
Hal 9000
posts:230
5 zvezde
Re: Zabrana SRS


Ako već bavimo tom temom ( a ja mislim da treba da se bavimo, razgovarao sam sa nekoliko ljudi iz sindikata o tome ) onda treba da postavimo pitanje šta bi tako nešto konkretno značilo za naš pokret.

Za početak, ja ne verujem da je trenutno moguće zabraniti SRS, oni su lako sredili karića pa misle da će tako moći i sa radikalima, ali to nije tako jednostavno. Dalje, kada bi se to i desilo, ta zabrana, SRS bi se raspala i nestala, jer po pravilu partije koje su zabranjene tako prolaze. Jedina partija koja je opstala i uprkos zabrani je Komunistička partija, a to nije (bila) obična partija koja izlazi na izbore, a bila je i povezana sa radničkim sindikalnim pokretom. Sa druge strane sindikate je mnogo teže suzbiti i zabraniti, ali to ovde nije tema.

Dakle kada bi SRS bila zabranjena, deo njenih glasača bi prestao da glasa, deo bi uzeo SPS, a deo DSS; Takođe deo bi se radikalizovao i ja mislim da bi se veći deo članova radikalizovao ka desno, a da bi se jedan znatan deo simpatizera i glasača radikalizovao ka levo, tj. ka nama. Iako mislim da bi radikalizaciju u levo mnogo bolje odradila pobeda radikala na izborima, kada bi se glasači razočarali u njih, takva situacija bi takođe pomerila i deo tzv. "demokratskog" bloka u levo, mada bi se deo pasivnih simpatizera liberal-demokratsih partija aktivirao, tako da bi izgledalo kao da te parije rastu.

Naravno, sve ovo ne treba uzimati suviše ozbiljno pošto SRS neće biti zabranjena...

  korisnik je offline
u: Pon 12 of Jun, 2006 [21:53 UTC] ocena: 0.00 čitanja: 1052

Prikaži poruke:
 
Narodni ustanak u GrčkojUndefined rss id 2
Pažnja!


GNU FDL Powered by TikiWiki Powered by PHP Powered by Smarty Powered by ADOdb Napravljeno uz pomoć CSS Powered by RDF osnaženo sa HAWHAW
rss Članci RSS Galerije slika RSS Forumi rss Direktorijumi
[ Vreme izvršavanja: 0.12 sekundi ]   [ Korišćena memorija: 3.83MB ]   [ 86 upita baze podataka ]   [ GZIP Disabled ]   [ Opterećenje servera: 0.32 ]