Ovo je TikiWiki CMS/Groupware v1.9.11 -Sirius- © 2002–2008 od Tiki društvo Sre 01 of Dec, 2021 [06:19 UTC]
Borba na radnom mestu
Međunarodne aktivnosti
Istorija, teorija i kultura
Onlajn korisnici
Mi imamo 61 onlajn korisnika

Forum: Aktuelno

Forumi->Aktuelno->Zabrana SRS->Re: Re: Zabrana SRS

rata
rata
posts:201
4 zvezde
Re: Re: Zabrana SRS


> rata: "Ne verujem da se i jedna politička opcija trenutno oseća dovoljno snažnom i legitimnom da tako nešto uradi."
>
> OK, ovu akciju jeste pokrenula G17+, ali mislim da to nije njihova stvar, (to da zabrane SRS), hocu reci da to prikupljanje potpisa nije namenjeno samo glasacima, clanovima ili simpatizerima G17+.

Hmm. Moguće je da se nisam dobro izrazio. Hteo sam reći da smatram da trenutno nije moguće skupiti kritičku masu za zabranu radikala, makar došlo i do taktičkog saveza pristalica svih drugih političkih partija i partijski neopredeljenih ljudi. Jednostavno, smatram da trenutno u društvu ideja zabrane radikala ne može zadobiti dovoljno široku podršku koja bi omogućila taj potupak bez otpora i trzavica (u najmanju ruku).

> Zanima me znate li nekoga ko se potpisao, od vasih prijatelja/poznanika i kako objasnjavaju svoje razloge.

Što se mene tiče, zaista ne znam nikoga ko se time bavio. Živim u Beogradu, i koliko sam primetio potpisi za njihovu zabranu se skupljaju samo u centru grada - tako da nisam ni siguran koliko većina stanovništva može da naleti uopšte na tu peticiju. Kada smo kod peticija, one su zaista uvek poslednje sredstvo kome treba pribegavati samo u slučajevima kada nemamo snage nizašta drugo.

> Ovi koje ja poznajem smatraju da ih treba zabraniti iz cisto "civilizacijskih razloga", kao i u Nemackoj posle II sv. rata, kako bi se zavrsilo "igranje demokratije sa zverima" i kako jednostavno ne bi postojali kao opcija za koju se moze glasati, odnosno ona koja bi mogla dospeti u parlament i iz pocetka stvarati atmosferu lude zurke SPS/SRS iz '90-ih.

E pa vidiš, nacistička partija jeste bila zabranjena u Nemačkoj, ali je u zapadnom delu Nemačke vrlo brzo bila organizovana NPD partija koja je okupila bivše nacista. Sličan slučaj je bio i sa Italijom u kojoj su se fašisti organizovali u MSI (obe partije (odnosno NPD i tri partije koje su proizašle iz MSI-ja) su u naci-fašitičkoj "internacionali" Evropski nacionalni front (www.europeannationalfront.org) u kojoj je jedno vreme bio i Obraz (nestali su sa njihovih stranica otprilike u vreme kada je njihova Nizozemska sekcija organizovala party podrške Gotovini mrgreen). Drugo, partije tipa G17+ i DSS su u tom smislu mnogo mračnije i perfidnije, jer spretnije kriju svoje fašisoidne tendencije (kao što je npr. Otpor prikrivao svoj rasizam, kao što LDP i DS to danas čine). Postoje kadrovske veze između DSS-a i Obraza npr. i tako dalje.

> Iako nisu pronasli opciju za koju bi iskreno glasali, oni izlaze na izbore i biraju manje zlo jer smatraju da se veci stepen demokratije i sloboda (ako se sve zajedno moze tako nazvati), moze ostvariti kada su G17 ili DS, LDP...na vlasti, nego li je to slucaj sa SRS ili SPS, pa i DSS na vlasti.

Vidiš - tu je pitanje šta je sloboda i demokratija. Jer, verujem da ljudima koji su u nekim manjim gradovima (a i u Beogradu, no situacija u tzv. unutrašnjosti je svakako tragičnija) otpušteni u svojim pedesetim godinama "liberalizacija "u politčkoj sferi ne znači ama baš ništa. A nesumnjiv je fakat da SRS, SPS & co. usporavaju te reforme (to nije njihova volja, da budemo jasni odmah, svakako - dovoljnoje pročitati radikalski ekonomski program koji je jedan od najmračnijih libertarijanskih ekonomskih napisa u nas). Tako da se i taj izbor "manjeg zla" (koji je po mom mišljenju samo opravdanje za odsustvo aktivnosti usmerene u pravom pravcu) jedno vrlo mutno područje. Sistem, naime, opstaju upravo zahvaljujući tim što biraju manje zlo.

> Pozdrav!

S. A. C.

Rata


  korisnik je offline
u: Ned 18 of Jun, 2006 [18:46 UTC] ocena: 0.00 čitanja: 1695

Prikaži poruke:
 
Narodni ustanak u GrčkojUndefined rss id 2
Pažnja!


GNU FDL Powered by TikiWiki Powered by PHP Powered by Smarty Powered by ADOdb Napravljeno uz pomoć CSS Powered by RDF osnaženo sa HAWHAW
rss Članci RSS Galerije slika RSS Forumi rss Direktorijumi
[ Vreme izvršavanja: 0.06 sekundi ]   [ Korišćena memorija: 3.84MB ]   [ 86 upita baze podataka ]   [ GZIP Disabled ]   [ Opterećenje servera: 1.36 ]