Ovo je TikiWiki CMS/Groupware v1.9.11 -Sirius- © 2002–2008 od Tiki društvo Sre 29 of Mar, 2023 [22:18 UTC]
Borba na radnom mestu
Međunarodne aktivnosti
Istorija, teorija i kultura
Onlajn korisnici
Mi imamo 104 onlajn korisnika

Forum: Pitanja o ASI-ju

Forumi->Pitanja o ASI-ju->Narucivanje Z magazina !?!->Re: Narucivanje Z magazina !?!

Hal 9000
Hal 9000
posts:230
5 zvezde
Re: Narucivanje Z magazina !?!


Evo ja se javljam, posto sam ja zaduzen za distribuciju, da razjasnim ovu stvar.

Za pocetak, niko nije narucio Z magazin od nas, a Iva Rakic iz Rume nas nije kontaktirala i najverovatnije uopste ne postoji, tako da nismo ni mogli da joj posaljemo bilo sta.

Ali, krenimo od pocetka, pre par meseci sam dogovorio da mi distribuiramo Z magazin. To mi je pre svega bilo vazno jer je distributerska cena 70 din, tako da bi nase clanstvo preko sindikata moglo da ovaj magazin nabavi po ceni manjoj od standardne maloprodajne. Medjutim nedavno sam saznao da je od celog tiraza koji iznosi 1000 kom, oko 950 kom otislo na kioske, tj. da nije ostalo dovoljno da bi smo mogli da dobijemo odredenu kolicinu za distro.

Dalje, bez obzira na to, pretpostavio sam da posto vec imamo dogovor za distribuiranje Z megazina, nece biti problema ako dodamo Z magazin u svoju distribuciju. Naime, uzmemo ga na kiosku za 100 din i ako se javi neko zainteresovan posaljemo mu. Zato je cena 100 + 20 din za postarinu. Jer ideja je da nasa distribucija ima veliku ponudu, a iskreno ne ocekujem da ce neko naruciti Z magazin od nas, a kada bi narucio ja bih mu poslao Z magazin posto sam kupio tri komada za distribuciju.

Nakon par dana me je pozvao jedan drug koji je u FF i u urednistvu Z magazina i rekao "e, ovi moji bi hteli da se skine sa ASIjevog sajta obavestenje za Z magazin, a posebno to da ASI distribuira Z magazin."

U medjuvremenu ja sam prosuo nesto po svojoj tastaturi i ona je crkla, a takodje sam imao i dosta obaveza. Evo, danas sam zavrsio sve obaveze i pisem sa nove tastature, i tek danas sam stigao da iz distribucije ASI uklonim Z magazin. E sad, nemam nameru da sklanjam obavestenje da je izasao prvi broj Z magazina, iako je i to trazeno, i to iz dva razloga:

1. Zamerka koju sam cuo, da time sto smo stavili obavestenje zelimo da preuzmemo "zasluge" za izdavanje tog magazina su idiotske, i sam taj strah od "preuzimanja" je zabavan. Ocigledno nekim ljudima nije bitan sadrzaj samog casopisa... vazno je da je to "njihov" casopis, pa se siroti uplasise da im ga neko ne preuzme time sto ce nesto napisati preko intereta. To je primereno nekom maloumnom internet aktivisti, a ljudi iz FF koje ja licno poznajem to nisu, pa sam se sit iscudio otkud takva glupost kod Pavla koji poslao to obavestenje. Mi u svoju rubriku obavestenje stavljamo obavestenja o svemu sto smatramo da je relevantno klikom na ovaj link se mozete uveriri u to.

2. Ne mislim da neko sa strane ima pravo da vodi uredjivacku politiku ovog sajta, te smatram da mozemo urednici na ovaj sajt mogu da stave sta god im padne napamet, ako pri tome navedu izvor sa koga su vest ili tekst preuzeti. Ja, kao jedan od urednika sajta, polazem racune iskljucivo drugovima iz svoje organizacije koji su me delegirali da radim ovaj posao.

E sad, da se vratimo na pismo koje je napisao Pavle, koji je izgleda idiot. Pozvao sam jednog druga iz FF da proverim da li su stavovi koje je Pavle izneo samo njegovi licni, ili je pisao ispred grupe Freedom Fight. Nazalost nisam uspeo da ga dobijem, tako da ce se to razjasniti kasnije. Posebno mislim na recenicne konstrukte: "grupacija koja sebe naziva ASI", "obavestenje koje se nalazi na njihovom sajtu obicna laz", "te razmazene beogradske burzujske anarhiste". Sto se mene tice, svako ko iznosi ovakvo stanoviste ili se slaze sa ovakvim stanovistem moze da se nosi ravno u picku materinu.

Jos jednom cu ponoviti da niko do sada od nas nije narucio Z magazin. A da je narucio dobio bi upravo ono sto je narucio, a ne nesto drugo. Zelim samo da primetim da distribucija ASI ne distribuira fanzine, pa tako ni u najludjoj varijanti ne bismo mogli da nekome posaljemo fanzin. Ocigledno je da je mail koji je navodno poslala "Iva Rakic" napisan sa namerom da pokvari odnose izmedju ASI i FF, a posebno izmedju nekih pojedinaca iz ovih organizacija koji su do sada saradjivali bez ikakvih problema.

Moja je pretpostavka da je pismo u ime "Ive Rakic" napisao sam Pavle (sto je manje verovatno) ili jedna druga osoba cije ime ne bih pominjao preko foruma, ako nekog interesuje ko je u pitanju neka me pozove na moj telefon. Naravno uvek postoji mogucnost da je neko treci, a na kraju krajeva nije ni bitno.

Dakle da rezimiram: Distribucija ASI ne distribuira Z magazin; Ja sam protiv toga da se skine obavestenje o tome da je izasao prvi broj Z magazina.

Druze Apach, pogledaj na kioscima u svom gradu da li se negde prodaje Z magazin. Ako ga ne nadjes poslacu ti ja postom. Cucemo se ovih dana.  korisnik je offline
u: Sre 27 of Jun, 2007 [14:27 UTC] ocena: 0.00 čitanja: 1120

Prikaži poruke:
 
Narodni ustanak u GrčkojUndefined rss id 2
Pažnja!


GNU FDL Powered by TikiWiki Powered by PHP Powered by Smarty Powered by ADOdb Napravljeno uz pomoć CSS Powered by RDF osnaženo sa HAWHAW
rss Članci RSS Galerije slika RSS Forumi rss Direktorijumi
[ Vreme izvršavanja: 0.08 sekundi ]   [ Korišćena memorija: 3.83MB ]   [ 89 upita baze podataka ]   [ GZIP Disabled ]   [ Opterećenje servera: 0.13 ]