Ovo je TikiWiki CMS/Groupware v1.9.11 -Sirius- © 2002–2008 od Tiki društvo Sre 24 of Apr, 2024 [16:31 UTC]
Borba na radnom mestu
Međunarodne aktivnosti
Istorija, teorija i kultura
Onlajn korisnici
Mi imamo 468 onlajn korisnika

Forum: Pitanja o ASI-ju

Forumi->Pitanja o ASI-ju->Narucivanje Z magazina !?!->Re: Re: Narucivanje Z magazina !?!

nik
nik
posts:98
3 zvezde
Re: Re: Narucivanje Z magazina !?!


>
> Ali, krenimo od pocetka, pre par meseci sam dogovorio da mi distribuiramo Z magazin. To mi je pre svega bilo vazno jer je distributerska cena 70 din, tako da bi nase clanstvo preko sindikata moglo da ovaj magazin nabavi po ceni manjoj od standardne maloprodajne. Medjutim nedavno sam saznao da je od celog tiraza koji iznosi 1000 kom, oko 950 kom otislo na kioske, tj. da nije ostalo dovoljno da bi smo mogli da dobijemo odredenu kolicinu za distro.
>

A ovo je tek takva glupost. Pre svega, trebalo je da se konsultuješ da li da to radiš — ovo ti je vrlo slab izgovor za samovolju. Po ovoj logici mogli bi da uzimamo distribuciju bilo čega što interesuje naše članove. U tom smislu raspitaj se kod onog Vukadinovića da li bi mogli da distribuiramo "Novu srpsku političku misao". To sigurno mnoge od nas zanima, ako nista drugo ono zbog komičnosti. A kad si već tu/tamo raspitaj se i oko uslova za distro NIN-a i Vremena.

Baš nam je svima zapelo dupe da čitamo tamo neko čomskijansko đubre, pa si 'teo da nam to priuštiš po popularnoj, "sindikalnoj", ceni. Bednič­e.

> Dalje, bez obzira na to, pretpostavio sam da posto vec imamo dogovor za distribuiranje Z megazina, nece biti problema ako dodamo Z magazin u svoju distribuciju. Naime, uzmemo ga na kiosku za 100 din i ako se javi neko zainteresovan posaljemo mu. Zato je cena 100 + 20 din za postarinu. Jer ideja je da nasa distribucija ima veliku ponudu, a iskreno ne ocekujem da ce neko naruciti Z magazin od nas, a kada bi narucio ja bih mu poslao Z magazin posto sam kupio tri komada za distribuciju.
>

Dakle, ne samo što ne razmišljaš nego si baš navalio da promovišeš ljigavu socijal-demokratiju preko grbače sindikata. Čak i po cenu da ispadnemo totalni idioti. Pazi ti, molim te, taj sumanut plan: da kupi (od sindikalnih para) mačku (autoritarnu) u džaku (zapatističkom) i da je onda prodaje po ceni većoj od maloprodajne (faktički — šta nekog zabole što je višak za poštarinu, 120 d. je 120 d). Saberi se, čoveče, ako Demijurga znaš.

> Nakon par dana me je pozvao jedan drug koji je u FF i u urednistvu Z magazina i rekao "e, ovi moji bi hteli da se skine sa ASIjevog sajta obavestenje za Z magazin, a posebno to da ASI distribuira Z magazin."
>
> U medjuvremenu ja sam prosuo nesto po svojoj tastaturi i ona je crkla, a takodje sam imao i dosta obaveza. Evo, danas sam zavrsio sve obaveze i pisem sa nove tastature, i tek danas sam stigao da iz distribucije ASI uklonim Z magazin. E sad, nemam nameru da sklanjam obavestenje da je izasao prvi broj Z magazina, iako je i to trazeno, i to iz dva razloga:
>

Ti možda nemaš nameru ni da umreš ali će te realnost ipak jednoga dana osujetiti u nameri.

Ovako,

> 1. Zamerka koju sam cuo, da time sto smo stavili obavestenje zelimo da preuzmemo "zasluge" za izdavanje tog magazina su idiotske, i sam taj strah od "preuzimanja" je zabavan. Ocigledno nekim ljudima nije bitan sadrzaj samog casopisa... vazno je da je to "njihov" casopis, pa se siroti uplasise da im ga neko ne preuzme time sto ce nesto napisati preko intereta. To je primereno nekom maloumnom internet aktivisti, a ljudi iz FF koje ja licno poznajem to nisu, pa sam se sit iscudio otkud takva glupost kod Pavla koji poslao to obavestenje. Mi u svoju rubriku obavestenje stavljamo obavestenja o svemu sto smatramo da je relevantno klikom na ovaj link se mozete uveriri u to.
>

Ti znači misliš da je to relevantno. Evo još nečega što bi moglo da se stavi u obaveštenja: "Noam Čomski je juče, verovatno, prdnuo. Postoji mogućnost da je to učinio više puta u toku dana."

> 2. Ne mislim da neko sa strane ima pravo da vodi uredjivacku politiku ovog sajta, te smatram da mozemo urednici na ovaj sajt mogu da stave sta god im padne napamet, ako pri tome navedu izvor sa koga su vest ili tekst preuzeti. Ja, kao jedan od urednika sajta, polazem racune iskljucivo drugovima iz svoje organizacije koji su me delegirali da radim ovaj posao.
>


I ima da ih položiš, uši da pucaju. Mislim da je bolje da ti to ukloniš odmah, znaš kakvi su anarhisti kad se razgoropade, šta će ti to.>
> Moja je pretpostavka da je pismo u ime "Ive Rakic" napisao sam Pavle (sto je manje verovatno) ili jedna druga osoba cije ime ne bih pominjao preko foruma, ako nekog interesuje ko je u pitanju neka me pozove na moj telefon. Naravno uvek postoji mogucnost da je neko treci, a na kraju krajeva nije ni bitno.
>

Ništa ne brinite, Sekretraijat za progon i cenzuru vrlo dobro zna ko je "Iva Rakić". Krmača revolucionarne odmazde će "nezadovoljnoj mušteriji" slatko proždrati moždano stablo.

Mangup jedan! Hoće da "obogati" distribuciju onim autoritarnim smećem. Pre neki dan sam imao priliku da prelistam taj incident. Otvaram nasumično i prva stvar koja me zapljuskuje je neprijatan prizor onog lenjinističkog manijaka "potkomandanta Markosa" i neka njegova baljezgarija.

Zanimljivo je kako to da časopisi koji promovišu ta autoritarno-marksistička kukavičija jaja imaju tolike tiraže, tu impresivnu debljinu, globalnu distribuciju i međunarodne redakcije. Kako to da nijedan pravi, da ne kažem čestit, anarhistički/slobodarski časopis — koji bi promovisao istinski otpor državi, svekolikom autoritetu i kapitalističkoj milostinji, koji bi raskrinkavao autoritarne državno-kapitalističke sadiste od Čomskog preko Markosa do Čaveza — ne izdrži ni dva-tri broja, ili ako i traje onda je na marginama društvene percepcije i ima hroničnih problema sa finansiranjem (što često uslovljava mali tiraž i obim — izuzeci postoje samo zahvaljujući dovitljivosti i fanatičnosti pojedinih autora)?

Dakle, kako to da ja kad god poželim (a ne želim to) mogu u po dana i po noći da odem na trafiku i kupim neki ŽNJ Magazin koji će mi pričati najdementnije gluposti o maštovitim i interesnatnim reformama sistema i "radikalnim otporima" koje pružaju kojekakve vođe narodnih masa Latinske Amerike, ali zato ne bih mogao da iskopam neku istinski anarhističku aktivnu periodičnu publikaciju ne na trafici nego ni u najtemeljnijoj biblioteci?

Otkuda novac za sav taj cirkus? Pre nego što 'javim Đuri da blokira aerodrom', rećiću vam: pandurska infiltracija. Hiperprodukcijom besmislenog autoritarnog đubreta uspeli su potpuno da ućutkaju sve što je za njih iole opasno (one imbecile koje ne finansiraju, njih potpomažu tako što im omogućavaju nesmetan rad). Još se i distribucija ASI-ja ponudila da im poljubi bulju. Sramotno. Pu!

  korisnik je offline
u: Čet 28 of Jun, 2007 [01:23 UTC] ocena: 0.00 čitanja: 1223

Prikaži poruke:
 
Narodni ustanak u GrčkojUndefined rss id 2
Pažnja!


GNU FDL Powered by TikiWiki Powered by PHP Powered by Smarty Powered by ADOdb Napravljeno uz pomoć CSS Powered by RDF osnaženo sa HAWHAW
rss Članci RSS Galerije slika RSS Forumi rss Direktorijumi
[ Vreme izvršavanja: 0.09 sekundi ]   [ Korišćena memorija: 3.85MB ]   [ 89 upita baze podataka ]   [ GZIP Disabled ]   [ Opterećenje servera: 0.61 ]