Ovo je TikiWiki CMS/Groupware v1.9.11 -Sirius- © 2002–2008 od Tiki društvo Čet 18 of Jul, 2024 [20:00 UTC]
Borba na radnom mestu
Međunarodne aktivnosti
Istorija, teorija i kultura
Onlajn korisnici
Mi imamo 264 onlajn korisnika

Forum: Pitanja o ASI-ju

Forumi->Pitanja o ASI-ju->Metode ASI-ja, pravnost i legitimnost

Nemanja
posts:3
1 zvezde
Metode ASI-ja, pravnost i legitimnost


Ne postoji pravno legitiman i od drzave prihvatljiv nacin
za ponistavanje tog istog pravnog sistema i te iste drzave.
Na osnovu toga mislim da je formiranje pravne sluzbe
(pa i sama legalnost) ASI-ja ne samo ukljucivanje u sistem
vec i njegovo potvrdjivanje i da je time izgubljen iz vida sustinski
cilj Anarhizma i revolucionarno delovanje ove organizacije.
Mozda nisam u pravu ali to je moje misljenje.

  korisnik je offline
u: Ned 23 of Mar, 2008 [11:01 UTC] ocena: 0.00 čitanja: 74519

Posted messages

autor poruka
rata
rata
posts:201
4 zvezde
korisnik je offline
Re: Metode ASI-ja, pravnost i legitimnost
u: Ned 23 of Mar, 2008 [12:24 UTC] ocena: 0.00
> Ne postoji pravno legitiman i od drzave prihvatljiv nacin
> za ponistavanje tog istog pravnog sistema i te iste drzave.
> Na osnovu toga mislim da je formiranje pravne sluzbe
> (pa i sama legalnost) ASI-ja ne samo ukljucivanje u sistem
> vec i njegovo potvrdjivanje i da je time izgubljen iz vida sustinski
> cilj Anarhizma i revolucionarno delovanje ove organizacije.
> Mozda nisam u pravu ali to je moje misljenje.


Druže, nekoliko stvari.

1) Da bi tvoje reči kada govoriš o tome šta jeste a šta nije suštinski ispravno revolucionarno delovanje imale težinu, potrebno je da budeš aktivan u revolucionarnoj borbi. U nekoj organizaciji. Zanima me da li si aktivan na taj način ili mudruješ iz svoje kule od slonovače?

2) Pogrešna ti je početna premisa. Ko je gde rekao da je Pravna služba ASI ta koja će uništiti pravni sistem i državu? Pravna služba je samo pomoćna institucija ASI. Samo masovni revolucionarni anarho-sindikati su ti koji mogu uništiti državu i kapitalizam.

3) Očigledno je da nisi dovoljno dobro (ako si uopšte) proučio "Šta je i kako funkcioniše ASI". Taj dokument možeš naći u gorenjem levom uglu ekrana, u boxu "Organizacija". Preporučujem ti da ga pažljivo pročitaš.

Mi smo sindikat, a ne ideološka anarhistička organizacija. Te dve vrste anarhističkih organizacija su komplementarne ali različite u svojoj strukturi, načinu delovanja i zadacima koje imaju pred sobom.

Ozbiljni revolucionarni su odavno prevazišli lažnu dihotomiju između reforme i revolucije. Revolucija neće doći sama, reforme izborene od strane radnika su te koje služe kao vežba za revolucionarnu borbu. Mi nismo popovi da ljudima samo govorimo o divnom periodu koji će nastupiti sa Revolucijom, već svakodnevno radimo na poboljšanju uslova života i rada i tako postavljamo osnove za revolucionarnu promenu društva. Zbog toga su sve borbe u zahtevima za poboljšavanje uslova rada i života one koje vode situaciji u kojoj će moći da se postave veći zahtevi - revolucija, tj. korenita promena društva. U tom smislu pravna služba ASI omogućava da zaposleni, ukoliko nisu u prilici da se direktnom akcijom izbore za bolje uslova rada, postignu potrebna poboljšanja, kao što omogućava našim drugaricama i drugovima koji su izložene represiji države da im se pruži adekvatna pravna zaštita.

Kažem, pročitaj "Šta je i kako", sve će ti biti mnogo jasnije.

4) Mi smo svi već uključeni u sistem. Ne možeš biti van sistema. Kapitalizam je globalni sistem, i svako ko živi na našoj planeti je deo tog sistema. Ideja da je moguće biti van sistema gaje uglavnom neki predstavnici subkulturnog "anarhističkog" razmišljanja, i ta njihova teza je bazirana pre svega na njihovog teoretskoj nepismenosti. Tek kada shvataš da ne možeš biti "van sistema", i da je čovek slobodan tek kada su svi slobodni, može se reći da shvataš bazične teze potrebne da bi bio revolucionar. Jer da bi nešto promenio, moraš biti svestan gde si i protiv čega se boriš.Strana: 1/4  [sledeći]

Prikaži poruke:
 
Narodni ustanak u GrčkojUndefined rss id 2
Pažnja!


GNU FDL Powered by TikiWiki Powered by PHP Powered by Smarty Powered by ADOdb Napravljeno uz pomoć CSS Powered by RDF osnaženo sa HAWHAW
rss Članci RSS Galerije slika RSS Forumi rss Direktorijumi
[ Vreme izvršavanja: 0.14 sekundi ]   [ Korišćena memorija: 3.83MB ]   [ 104 upita baze podataka ]   [ GZIP Disabled ]   [ Opterećenje servera: 1.39 ]