Ovo je TikiWiki CMS/Groupware v1.9.11 -Sirius- © 2002–2008 od Tiki društvo Pet 19 of Apr, 2024 [21:43 UTC]
Borba na radnom mestu
Međunarodne aktivnosti
Istorija, teorija i kultura
Onlajn korisnici
Mi imamo 506 onlajn korisnika

Forum: Problemi sa gazdama

Forumi->Problemi sa gazdama->Sindikati EPS+PTT+NIS->Re: Sindikati EPS+PTT+NIS

Mechanicist
Mechanicist
posts:9
1 zvezde
Re: Sindikati EPS+PTT+NIS


E, to nije bio link, vec sam stavio rechenicu izmedju "[" zagrada, a to se ovde izgleda predstavlja kao link.

Da, znam stav ASIja po tom pitanju (dosadashnji), ali mislim da je ovde situacija malo drugachija - svakako ni malo revolucionarna, ali who cares. Dakle, dvadesetshest sindikata stoji iza predloga tri zakona (za svako od ovih velikih preduzeca po jedan) za osnivanje akcionarskih drushtava od ovih preduzeca, u kojima bi velika ovlashcenja pala na reprezentativne sindikate. Njihovi predlosi zakona su na sajtovima ovih sindikata (npr. www.sindikat-eps.org.yu).

Radi se o akciji sakupljanja potpisa da bi predlozi ushli u skupshtinsku proceduru. Naravno, cenim da chak i da udju ne bi proshli - drzhava bi morala da da vishe para nego shto planira, a sindikati bi doshli do jachih pregovarachkih pozicija u kasnijem restrukturiranju (koliko shvatam tekst predlozhenih zakona).

Ipak, situacija je zanimljiva: sindikati su izashli sa konkretnim predlogom kako da se do tanchina regulishe ono shto zhele. Jest' da to rade mnogi evropski sindikati vec desetine godina, ali kod nas je to malo... retko, najblazhe recheno. Zato mislim da je stvar znachajna i da je ne bi trebalo posmatrati po standardnom principu: da l' je u pitanju saradnja sa drzhavom ili ne.

  korisnik je offline
u: Sre 21 of Sep, 2005 [16:12 UTC] ocena: 0.00 čitanja: 1413

Prikaži poruke:
 
Narodni ustanak u GrčkojUndefined rss id 2
Pažnja!


GNU FDL Powered by TikiWiki Powered by PHP Powered by Smarty Powered by ADOdb Napravljeno uz pomoć CSS Powered by RDF osnaženo sa HAWHAW
rss Članci RSS Galerije slika RSS Forumi rss Direktorijumi
[ Vreme izvršavanja: 0.07 sekundi ]   [ Korišćena memorija: 3.81MB ]   [ 88 upita baze podataka ]   [ GZIP Disabled ]   [ Opterećenje servera: 0.80 ]