Ovo je TikiWiki CMS/Groupware v1.9.11 -Sirius- © 2002–2008 od Tiki društvo Sre 24 of Apr, 2024 [15:00 UTC]
Borba na radnom mestu
Međunarodne aktivnosti
Istorija, teorija i kultura
Onlajn korisnici
Mi imamo 436 onlajn korisnika

Forum: Problemi sa gazdama

Forumi->Problemi sa gazdama->Sindikati EPS+PTT+NIS->Re: Re: Sindikati EPS+PTT+NIS

rata
rata
posts:201
4 zvezde
Re: Re: Sindikati EPS+PTT+NIS


Druže Mehanicist, par stvari:

1) Tehnička stvar: na forumu funkcionišu komande kao i na ostatku sajta, tako da ukoliko želiš da ti se nešto ne tumači kao komanda (npr. uglasta zagrada koju treba da koristiš kada želiš da postavljaš linkove) onda je potrebno da pre i posle nje staviš dve obrnute zagrade na početak i kraj /dakle "))" na početku i "((" na kraju/.

2) Nisam siguran da se slažem sa tvojom logikom "bolje išta nego ništa", drugim rečima nisam siguran da će jedna, objektivno, reakcionarna aktivnost u posredovanju prilikom privatizacije pomoći u radikalizovanju radništva. Doduše, uvek postoji opcija da država to odbije, pa da zatim akcije koje će uslediti pomognu pomenutu radikalizaciju.

3) Nije stvar o revolucionarnoj patetici, stvar je u određenom shvatanju koncepta oslobođenja. Ako se slažemo da podupiranje autoritarnih društvenih odnosa ne može, ni u kom slučaju, dovesti do oslobođenja, pa u tom smislu vršimo i akcije koje ukazuju na besmislenost parlamentarizma i sl, onda se isto tako možemo složiti da akcije ovog tipa slabo potpomažu našu stvar... Reforme da, ali izborene direktnom akcijom i usmerene ka revoluciji. Podelu akcija radnicima jednostavno ne vidim kao korak ka revoluciji.


R.

> Mechanicist:

> Ma, slazhem se ja s tobom, narochito za to oko radikalnizovanja. >Medjutim, mislim da postoji mogucnost da jedna uspeshna sindikalna >akcija malo vishe animira chlanstvo za nove akcije. Kad bi bila situacija >u kojoj se bnishta/b ne deshava ako to radnishtvo ne zheli, jasno >da bi opcija: okupacija&samouprava bila najbolja, ali situacija prosto >nije takva.

  korisnik je offline
u: Pon 26 of Sep, 2005 [13:12 UTC] ocena: 0.00 čitanja: 1200

Prikaži poruke:
 
Narodni ustanak u GrčkojUndefined rss id 2
Pažnja!


GNU FDL Powered by TikiWiki Powered by PHP Powered by Smarty Powered by ADOdb Napravljeno uz pomoć CSS Powered by RDF osnaženo sa HAWHAW
rss Članci RSS Galerije slika RSS Forumi rss Direktorijumi
[ Vreme izvršavanja: 0.08 sekundi ]   [ Korišćena memorija: 3.82MB ]   [ 97 upita baze podataka ]   [ GZIP Disabled ]   [ Opterećenje servera: 1.01 ]