Ovo je TikiWiki CMS/Groupware v1.9.11 -Sirius- © 2002–2008 od Tiki društvo Pon 17 of Jun, 2024 [06:23 UTC]
Borba na radnom mestu
Međunarodne aktivnosti
Istorija, teorija i kultura
Onlajn korisnici
Mi imamo 607 onlajn korisnika

Forum: Problemi sa gazdama

Forumi->Problemi sa gazdama->Da ne budu samo crne vesti...->Re: Da ne budu samo crne vesti...

Mechanicist
Mechanicist
posts:9
1 zvezde
Re: Da ne budu samo crne vesti...


Pored ovog shto je Rata rekao, dodao bih josh jedan momenat:
- chinjenica da su plate povecane mozhe da se posmatra iz vishe uglova:
1) - kao u Slobino vreme - statistika slabo pokazuje kvalitativne promene: pod Slobom je bilo zilion vesti da je proizvodnja povecana za npr. 50%, ali u fabrikama koje su proizvodile do 15% svojih kapaciteta. Npr. umesto jedne, proizvedu se dve stolice na sat :)
2) Sa te statistichke strane, takodje, izostaje momenat stanja i razmishljanja samih subjekata proizvodnje. Govori se o procentualnom povecanju plata zaposlenih, ali se nishta ne kazhe o njihovoj reakciji na to, o njihovim eventualnim zahtevima koji su prethodili ili koji su prisutni konstantno. Ne kazhem da mora biti da ih ima, vec da statistika nishta ne govori o kvalitetu bilo chega.
3) Konstantno povecavanje plata, makar i daleko intenzivnije od drugih preduzeca u regionu, znachi - pored toga shto je Rata naglasio: vece eksploatacije - i 3a) da su sami radnici najzasluzhiniji za povecanje proizvodnje i 3b) da je kolach koji se deli MNOGO veci, usled chega gazda mozhe da baci neke mrvice sa stola radnicima/cama, ali i 3c) da je potrebno pogledati porast troshkova zhivota (i prethodnu visinu plate) da bi se imao taj kvalitativni zakljuchak: radi li se o primetnom poboljshanju ili ne.


  korisnik je offline
u: Sub 26 of Nov, 2005 [09:18 UTC] ocena: 0.00 čitanja: 1191

Prikaži poruke:
 
Narodni ustanak u GrčkojUndefined rss id 2
Pažnja!


GNU FDL Powered by TikiWiki Powered by PHP Powered by Smarty Powered by ADOdb Napravljeno uz pomoć CSS Powered by RDF osnaženo sa HAWHAW
rss Članci RSS Galerije slika RSS Forumi rss Direktorijumi
[ Vreme izvršavanja: 0.09 sekundi ]   [ Korišćena memorija: 3.82MB ]   [ 87 upita baze podataka ]   [ GZIP Disabled ]   [ Opterećenje servera: 0.85 ]