U Petak, 16 juna u pogonu Doma omladine u Beogradu pred oko 70 ljudi održana je tribina "Anarho-sindikalizam". Na tribini su govorili Petar Atanacković iz Novog Sada, Ratibor Trivunac iz Beograda i Rudolf Mühland iz Dizeldorfa. Izlaganje govornika je trajalo oko sat vremena, a nakon toga je usledilo još oko sat ipo diskusije.

Petar Atanacković je dao kraći teorijski uvod i pregled istorije anarhizma i anarho-sindikalizma, on je takođe objasnio kako, zašto i kada je nastao anarho-sindikalizam. Ratibor Trivunac je govorio o aktivnostima Sindikalne konfederacije"Anarho-sindikalistička inicijativa", kao i o primeni metoda anarho-sindikalizma. Rudolf Mühland, član FAU, nemačke sekcije Međunarodnog udruženja radnika i radnica, je govorio o situaciji u Nemačkoj i Evropskoj Uniji, sa posebnim osvrtom na koroziju radničkih prava u procesu neoliberalne globalizacije.

Posle izlaganja govornika diskutovalo se o raznim interesnatnim temama. Nadamo se da ćemo uskoro moći da postavimo link ka audio snimku tribine kako bi oni koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju tribini mogli da se detaljnije informišu.


Vezani članci

Tribina: Anarho-sindikalizam (15. 6. 2006)
Plakat
Centar za liberterske studije