Posle zločina, Ljubiša je telo supruge, s kojom je bio pred razvodom, ostavio u stanu, a zatim je otišao do stanice policije i prijavio se.

Stan broj četiri u Ulici Gavrila Principa 7, u kojem se dogodilo ubistvo, juče je bio zatvoren. Komšije tvrde da su se Ljubiša i Vinka često svađali. Komšinica sa sprata, koja nije želela da joj se pominje ime, kaže da je Vinka pre nekoliko godina imala tešku operaciju očiju i da je joj je oslabio vid.

- Žalila se da joj je muž, s kojim je u braku bila više od dve decenije, podmetnuo da potpiše dokument kojim mu ona poklanja svoj stan. Kada je otkrila prevaru, pokrenula je brakorazvodnu parnicu, kao i sudski spor za povraćaj imovine. Stan je uspela da povrati, ali i dalje je sa Ljubišom živela u njemu. Svako je imao svoju sobu, a razgovarali su samo „službeno“. Bio je to pravi porodični rat, ali niko nije ni slutio da će se završiti u krvi - kaže komšinica.

I bračni par koji živi na spratu iznad tvrdi da Ljubiša i Vinka nisu bili u dobrim odnosima. Ljubiša je, kažu, dolazio da traži pomoć i svedoke u postupku razvoda, a i krvni pritisak mu je tada bio izuzetno visok. Pio je i sredstva za smirenje. Žalio se da je pre 14 godina za otkup stana, koji je Vinka dobila kao penzioner, on dao svoje pare.

Vinka i Ljubiša imaju decu iz ranijih brakova. Upoznali su se pre tridesetak godina dok su radili u istoj firmi - u „Kraguju“ u Batočini.

Ljubiši Dinkiću je određen pritvor, a istražni sudija juče nije mogao da ga sasluša zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Vinka Đurđević će biti sahranjena danas u selu Poskurice, gde ima rodbinu.

Izvor