Obaveštavamo vas da je Sindikalna konfederacija "Anarho-sindikalistička inicijativa" ponovo došla u sukob sa gazdom restorana "Mamma Mia" u Beogradu. Gazda tog restorana je od ranije poznat po svom anti-radničkom ponašanju, i pored činjenice da mu radnici rade na crno, sprovodi praksu zapošljavanja velikog broja ljudi, koji ostaju na radu u firmi tokom kratkog vremenskog perioda, a zatim bivaju otpušteni, dok im plate bivaju zakinute.

Gazda je u ovom slučaju ostao dužan platu našem drugu Draganu J. Nakon što je čuo za našu raniju akciju, prilikom koje je isti gazda bio prisiljen da našoj drugarici Slavici K. isplati novac koji joj je ukrao, Dragan se odlučio da sa nama počne da se bori za svoja prava.

Ovaj put nije bilo potrebno organizovati protest, bio je dovoljno da gazdu kontaktiraju predstavnici sindikata i da mu zaprete akcijom i on je, pravdajući pljačku "nesporazumom", odlučio da našem drugu isplati ukradenu platu. Ponovo suočen sa mogućnošću demonstracija i opstrukcijom rada restorana, pristao je na isplatu duga bez mnogo protivljenja. To se i dogodilo u ponedeljak, 9. oktobra, kada je računovođa restorana "Mamma Mia" isplatila Draganu sav dug.

Ovo pokazuje kolika je naša snaga kada se organizujemo i suprotstavimo onima koji nas eksploatišu i koji vladaju. Upravo ovaj slučaj pokazuje kako ništa nije izgubljeno, i kako tek predstoji borba za ljudsko dostojanstvo i slobodu. Organizovani u jake, borbene, nehijerarhijske anarho-sindikate, svesni potrebe korenite promene društva, možemo se suprotstaviti svakome i možemo ukazati na put ka istinskoj alternativi.

Direktnom akcijom do pobede!


Vezani članci

Pisma podrške akciji protiv gazde picerije "Mamma Mia" (25. 6. 2006)

Direktnom akcijom do pobede! (10. 6. 2006)

Protest ispred picerije "Mamma Mia" (8. 6. 2006)