Mleko i mlečni proizvodi poskupeli su četvrti put u roku od tri meseca. Radnička deca su već sada žedna mleka! A šta ćemo im reći kada mleko bude 200 dinara? Anarho-sindikalistička inicijativa se priključuje bojkotu, i poziva sve radnike i radnice da u znak protesta zbog poskupljenja bojkotuju kupovinu mleka i mlečnih proizvoda od 10. do 14. decembra.

Svi mi, radnici i radnice, eksploatisani smo na poslu i van njega. Na poslu nam gazda plaća manje nego što vrede proizvodi našeg rada i prisvaja sebi višak vrednosti koji mi proizvodimo. Sa druge, strane da bismo preživeli moramo kupovati hranu, odeću i druge proizvode, a vlasnici radnji i prodavnica pored eksploatacije svojih radnika, izrabljuju i nas tako što nam naplaćuju proizvode daleko skuplje od njihove proizvodne cene. Čovek je izrabljivan i kao proizvođač i kao potrošač, na poslu se protiv niskih plata i loših uslova rada borimo štrajkom i direktnom akcijom, a protiv nekontrolisanih poskupljenja bojkotom robe.

Zato ne kupujmo mleko i mlečne proizvode od 10.12 - 14.12! Ovo je bojkot upozorenja! Ukoliko cena mleka ne bude spuštena, biće inicirane akcije većih razmera.

Zahtevamo smanjenje cene mleka i povećanje plata zaposlenih u mlekarama!

Protiv eksploatacije i kapitalizma!

Sekretarijat za komunikaciju sa medijima ASI