Split - Nakon što je uprava »Broadway« kina ignorirala naše pismo u kojem smo im dali ultimatum od 7 dana za isplatu čitave plaće našem članu Petru S., započeli smo s pritiskom u javnosti. Poslana je obavijest medijima u kojoj je javnost obaviještena o anti-radničkoj politici uprave Broadway kina, te je obavijest završila na forumu najvećeg lokalnog internet portala kao top-tema. U utorak, 5. kolovoza organizirali smo dijeljenje letaka pred ulazom u kina za vrijeme najfrekventnijih predstava, u kojima se poziva na bojkot kina sve dok se ne ispune zahtjevi našeg člana.

Suočeni s mogućnošću opstrukcije rada kina te širenjem negativne reklame u javnost, našem članu je bez ikakvog pogovora do kraja isplaćena čitava plaća.

Ovom akcijom se još jednom pokazalo u praksi kako su direktna akcija i radnička solidarnost najefikasniji odgovor radništva na bezočnu samovolju gazda!

Mreža anarhosindikalista i anarhosindikalistkinja (MASA) nastavlja svoj rad na stvaranju nehijerarhijski strukturiranih, baznih sindikata lišenih nepotrebne birokracije – na ovaj način maksimalno povećavamo učinkovitost u borbi za obranu svojih teško stečenih prava, vraćamo moć natrag u svoje ruke, preuzimamo kontrolu nad vlastitim životima, jasno prekidamo taj vječiti odnos gospodar-rob, ali također stvaramo jezgre koje mogu biti podloge drugačijem, istinski samoupravnom i direktno-demokratskom društvu. Sindikalna birokracija odavno se pokazala kao teret na leđima radništva, kao masno plaćeno zanimanje kojem je u službi održavanje statusa quo – odnosno očajne situacije u kojoj se trenutno nalazimo - a sve u korist vladajućeg sloja. Danas, kada je čitav svijet podređen jednoj jedinoj svrsi – stjecanju Profita pod svaku cijenu, nauštrb ljudskog dostojanstva, potrebna nam je nova snaga, a nju možemo pronaći u anarhosindikalizmu. Stoga pozivamo sve one koji imaju problema sa svojim poslodavcima - neisplaćivanjem plaća, kršenjem svojih radničkih prava itd. da nam se jave, te da zajednički krenemo u borbu.

Solidarnost je najveća snaga radništva - najbrojnije društvene skupine!

Direktnom akcijom do pobjede!

Mreža anarhosindikalista i anarhosindikalistkinja (MASA) - Split