Internacionalni sekretarijat francuske sekcije CNT-AIT (sri@cnt-ait-fr.org) je u nekoliko izveštaja informisao ostale sekcije i prijatelje Međunarodnog udruženja radnika i radnica (MUR) o razvoju događaja u Francuskoj.

U prvom izveštaju je pisalo:

“Velike sindikalne birokratske strukture pritislo je članstvo i nateralo ih je da budu radikalniji. Različite grupacije se uključuju u borbu i organizuju se na različitim zbornim mestima širom zemlje, a studenti i srednjoškolci su počeli da se priključuju protestima u sve većem broju.

Militanti iz CNT-AIT-a, u mestima kao što su Sean, Gap, Tuluz, Bordo, Pau, Klermonferan, Pariz itd. promovišu narodne zborove i na nekim mestima ih nazivaju Narodni autonomni zborovi”.

Nedelju dana pre velikih demonstracija, koje su planirane za četvrtak 28. oktobar, u izveštaju je pisalo:
“Odbijen od strane države kao socijalni partner, inter-union (koji okuplja centrale najvećih sindikata u Francuskoj) postaje sve dezorijentisaniji……..Postoje velike kontradikcije u izjavama CFDT-a i CGT-a i oba sindikata su se usmerila na smirivanje radikalizacije socijalnog pokreta – oni to nazivaju «poštovanje individualnog vlasništva» ili «garancija slobodne cirkulacije» – i na taj način osuđuju različite inicijative koje sprovode najborbeniji sektori čija je želja da nastave sa akcijama, blokiranjem ulica, puteva i sl. ”.

Solidarnost sa akcijama i demonstracijama u Francuskoj!
Solidarnost sa Francuskim CNT-AIT-om!


Oslo, 27. oktobar 2010.
Anarhosindikalistički pozdravi od
Sekretarijata međunarodnog udruženja radnika i radnica
www.iwa-ait.org