Federacija rada Sao Paola (FOSP), članica Brazilske konfederacije rada (COB), sekcije Međunarodnog udruženja radnika i radnica (MUR), pokrenula je svoju internet prezentaciju.

„Pokrenut je jedan više nego važan informacioni kanal za anarhosindikaliste i anarhiste koji se nalaze u regionu Sao Paola“ – kaže se u zvaničnoj izjavi COB-a – „On će biti sastavni deo našeg oglašavanja, obaveštavanja i akcija, a sve u službi ostvarivanja liberterskog komunizma kroz anarhosindikalizam“. COB takođe kaže da je ovo prva u nizu regionalnih internet prezentacija lokalnih grupa konfederacije i najavljuje skoro osnivanje sledećih.

Na novoj stranici grupe iz Sao Paola, koju ubuduće možete pratiti na http://cob-ait.net/fosp, između ostalog se kaže: “Deo naše borbe je i raskid sa postojećom praksom desničarskog sindikalizma i dokazivanje kako je on štetan za našu klasu zato što ide u prilog korporativnoj i državnoj represiji nad radnicima. Obraćaćemo se svim slojevima radničke klase i dokazati da sve biljke koje je posadilo Ministarstvo rada ne idu dalje od demagogije korporativnih reformatora i konzervativizma, pa čak ni oni elementi koji sami sebe nazivaju radikalnim. Kao anarhisti i sindikalisti predlažemo raskid sa ovim biljkama i izgradnju slobodnog i revolucionarnog sindikalizma koji će u svakom momentu biti spreman da preduzme sve neophodne mere za oslobađanje ugnjetenih i eksploatisanih.”