CNT, španska sekcija Međunarodnog udruženja radnika i radnica (MUR), nastavlja akcije solidarnosti sa otpuštenom drugaricom Indirom Martinez. Da podsetimo, Indira je radila za kompaniju Karfur (Carrefour) pune četiri godine, a nedavno je otpuštena zbog svojih sindikalnih aktivnosti.

Karfur ekspres, supermarket u kom je radila, nalazi se u španskom gradiću Piljar de la Horadada i kako prenosi CNT, ona je otpuštena odmah nakon osnivanja anarhosindikalističke sekcije u pomenutoj prodavnici. Članovi CNT-a često se susreću sa problemima na poslu zbog sindikalnih aktivnosti, ali pošto je u pitanju sindikat koji je čvrsto zbio svoje redove, kapitalistima se ne dozvoljava da represija ostane iza zatvorenih vrata. Praksa je da se u ovakvim slučajevima podigne optužnica, budući da država garantuje svojim građanima pravo na sindikalno organizovanje, a kako bi se ubrzao sudski proces i ispunili i drugi zahtevi, organizuju se i protesti i što šira propaganda. Tako je bilo i u ovom slučaju. Proteste ispred pomenutog supermarketa CNT sekcija iz Piljar de la Horadade organizuje svakog četvrtka, a odnedavno su im se pridružile i kolege iz Karfur supermarketa u Saguntu. Pomoć pristiže i od drugih sekcija CNT-a ali i od Međunarodnog udruženja radnika i radnica.

„Napad na jednog je napad na sve!“ – poručuju drugovi i drugarice iz CNT-a - „Sutra bi i ti mogao biti u istoj situaciji! Zahtevamo da se naša drugarica pod hitno vrati na posao!“. Učesnici protesta su izjavili i da im je drago što njihove akcije nailaze na sve veće simpatije meštana od kojih su se neki i pridružili protestu.

Tokom ove godine organizovano je više sličnih akcija širom Španije. Neke od njih još uvek traju, a najveći broj je imao veoma povoljan ishod po radnike i CNT, poput onih u Sodemasa Par-u, FCC-u, Vinči hotelu ili Flajtkeru.