Obaveštavamo javnost da je beogradska policija danas rasturila najavljeni skup podrške pritvorenicima Centralnog zatvora u Beogradu, koji su jutros otpočeli štrajk glađu zahtevajući bolje uslove života.

Predstavnicima Anarhosindikalističke inicijative koji su se pojavili na mestu održavanja skupa, ispred Arhitektonske škole, zaprećeno je da će svi oni koji budu učestvovali u protestu biti privedeni, a sve osobe koje su dolazile u kontakt sa našim članovima su legitimisane i udaljavane sa lica mesta. Takođe, ni medijima koji su se pojavili na skupu nije dozvoljeno da obavljaju svoj posao. Na taj način je sprečeno javno ukazivanje na neljudske uslove u kojima se nalaze pritvorenici iz Centralnog zatvora, koji u robovskim uslovima provode svoje pritvoreničke dane.

Ovo je samo jedan u nizu poteza države koji pre svega govore o njihovom strahu. Nivo represije koji država sprovodi protiv naše organizacije, a koji je u potpunoj nesrazmeri sa našim delovanjem, na najbolji način govori da smo na dobrom tragu, i da je država svesna krhosti sistema koji održava. Želimo jasno i glasno da kažemo da nas ovaj čin represije, kao i svi prethodni, ali i budući takvi postupci, neće pokolebati niti osujetiti u našem delovanju i akcijama. Borbu za slobodu vodićemo sve dok ona ne urodi plodom.

Smrt državi i kapitalizmu! Sloboda zatvorenima!

Sekretarijat Sindikalne konfederacije "Anarhosindikalistička inicijativa", Sekcije Međunarodnog udruženja radnika i radnica