Anarhosindikalistička inicijativa poziva javnost da se uključi u inicijativu za sprečavanje gašenja dečije kulturne ustanove „Dnevne sobe vila i vilenjaka“.

Cilj inicijative je sprečavanje iseljavanja multimedijalne umetnice Julijane Terek iz njenog ateljea, radionice i doma, montažne barake - poslovnog prostora za koji je nadležna beogradska opština Savski venac. U okviru inicijative biće organizovani i javni događaji i protesti kojima će se od opštine Savski venac zahtevati rešavanje stambeno-poslovnog pitanja Julijane Terek.

Samohrana majka Julijana Terek bavi se multimedijalnim umetničkim stvaralaštvom - primenjenom kostimografijom, scenografijom, pesničkim i književnim stvaralaštvom, slikarstvom, filmom... Organizator je brojnih kulturno-zabavnih i ekološko-edukativnih događaja i manifestacija. Njen umetnički rad spada u raritetne aktivnosti.

Najznačjnija stavka njene umetnosti su brojne humanitarne akcije i pozorišne predstave za decu sa posebnim potrebama i decu bez roditreljskog staranja. Na predlog opštine Savski venac, dogovoreno je da ove humanitarne aktivnosti budu kompenzacija za zakupninu prostora u kome se nalazi „Dnevna soba vila i vilenjaka“. Uprkos tome, nova opštinska vlast, koristeći neuredno održavanje paprilogije od strane prethodne, pokušava da jedan od retkih nekomercijalnih i kulturnih prostora u ovom delu Beograda pretvori u još jedan kafić ili kladionicu,a da Julijanu Terek i njenog sina ostavi bez krova nad glavom i sredstvima za preživljavanje.

Pozivamo vas da nas kontaktirate i da se priključite u borbi protiv novog nasilja države nad društvenim institucijama od javnog značaja, koje promovišu humanost, kulturu i ekološku misao.

Kontaktirajte nas putem telefona: 063/1165551 ili info@inicijativa.org

Više pravnih informacija o ovom slučaju možete naći u pismu koje sledi: