KRAGUJEVAC - Radnik benzinske pumpe „Lukoil Beopetrol“ u Batočini Radivoje Ilić (55) najavio je juče da će protiv policije podneti tužbu, jer su ga inspektori u noći 30. juna tukli kako bi iznudili priznanje za krađu.

Ilić je ispričao da je tog dana radio na benzinskoj pumpi u drugoj smeni kada je primetio da mu nedostaje deo pazara. Odmah je pozvao policiju, nakon čega je saslušavan u dve policijske stanice. U stanici u Kragujevcu su ga, kako kaže, trojica inspektora tukla da prizna da je on ukrao pare. Tada su mu naneli brojne telesne povrede - nagnječenje rebara i grudne kosti, kontuzije ramena, ruku i nogu, terali ga u crkvi da se zakune da nije lopov, a zatim su mu, pre nego što su ga u pet sati ujutru pustili da ide kući, skuvali kafu i dali rakiju.

- Na pumpi radim sam i tog popodneva sam brojao pazar. Izbrojao sam 300.750 dinara, a kada sam izašao da mušteriji natočim gorivo, primetio sam da nedostaje jedan svežanj novčanica iz fioke. Neko je iskoristio povoljan trenutak i ukrao 270.000 dinara. Oko 22 sata su me iz Batočine policajci prebacili za Kragujevac. Tamo su u kancelariji na spratu počeli prvo da me šamaraju. Postavili su me da stojim uz vrata, pa su me šutirali nogama u grudi i leđa. Udarali su me i pesnicama, a i palicom po rukama i nogama. Nisam imao šta da priznam, jer na pumpi radim trideset godina i nikad nisam osuđivan. Na kraju su me terali da se u crkvi zakunem da nisam ukrao novac. Pristao sam, ali oni su mi nakon toga skuvali kafu, sipali rakiju, pozdravili se i ispratili me - kaže Radivoje Ilić koji je od tada na bolovanju i ne spava noćima od bolova.

Pokazuje lekarska uverenja o povredama, a modrice na njegovim šakama, ramenima i grudnom košu su još vidljive.

Policija je u stanici u Batočini zadržala i njegovog sina Srđana. U vreme dok su u Kragujevcu saslušavali njegovog oca, Srđana nisu ispitivali, ali mu nisu dali da se slobodno kreće. Goran Janjić, načelnika Odeljenja kriminalističke policije kragujevačkog SUP, rekao je za „Blic“ da Radivoja Ilića „niko od policajaca nije udarao ni tukao“.

- Povrede koje je prijavio mogao je da zadobije na drugom mestu, i to nas ne zanima - rekao je Janjić.