Ovo je TikiWiki CMS/Groupware v1.9.11 -Sirius- © 2002–2008 od Tiki društvo Sre 05 of Oct, 2022 [23:52 UTC]
Borba na radnom mestu
Međunarodne aktivnosti
Istorija, teorija i kultura
Onlajn korisnici
Mi imamo 45 onlajn korisnika

Forum: Problemi sa gazdama

Forumi->Problemi sa gazdama->Sindikati EPS+PTT+NIS->Re: Sindikati EPS+PTT+NIS

Hal 9000
Hal 9000
posts:230
5 zvezde
Re: Sindikati EPS+PTT+NIS


iz nekog razloga link koji si postavio ne radi, tj. pise mi da nemam dozvolu da pristupim toj stranici, tako da ne znam o kojoj akciji je rec.

Ne znam koji je stav ASI po ovom pitnaju, ali ti znas da smo mi nacelno protiv zakona, prikupljanja peticija za donosenje "boljih" zakona itd. Pa, uz to postalja se pitanje koji su to sindikati reprezentativni i u kom smislu, jer reprezentativni burzoaski sindikati ne moraju da budu bolje gazde od drzave.

Nisam razumeo onaj deo gde sindikati osnivaju posebna profitabilna tela. Nesto kao posebna preduzeca pod kontrolom sindikata ? ? ?

Moje licno misljenje je da radnici ne treba da dozvole restruktuiranje (i komadanje) velikih privrednih giganata... ali posto se to vec desava: ako ce radnici i penzioneri stvarno izvuci dosta para od drzave, nek skupljaju potpise, ali ja mislim da puko skupljanje potpisa nece dovesti do usvajanja zakona koji oni predlazu. Tako da je cela prica jalova ako ne pokazu da su spremni da se bore za svoje zahteve. U tom smislu kad su se vec latili zakonskih igrarija, bolje bi im bilo da napisu predlog zakona, i da onda prete strajkom, strajkuju, blokiraju puteve dok se zakon ne usvoji.

Ali, opet, kazem - ne podrzavam parlametarne igrarije, osim ako nema drugog izlaza, a drugog izlaza je bilo, mozda ga jos uvek ima, nisam siguran. U svakom slucaju ti reprezentaivni sindikati se bore da radnici i penzioneri dobiju vise para ili da vise profitiraju na sopstvenom otpustanju, jebo ga kakav je to sindikat koji se ne bori protiv reformi koje su stetne za radnike, nego se bori da te reforme ne budu bas toliko bolne.

moš misliti...

  korisnik je offline
u: Sre 21 of Sep, 2005 [08:19 UTC] ocena: 0.00 čitanja: 1021

Prikaži poruke:
 
Narodni ustanak u GrčkojUndefined rss id 2
Pažnja!


GNU FDL Powered by TikiWiki Powered by PHP Powered by Smarty Powered by ADOdb Napravljeno uz pomoć CSS Powered by RDF osnaženo sa HAWHAW
rss Članci RSS Galerije slika RSS Forumi rss Direktorijumi
[ Vreme izvršavanja: 0.07 sekundi ]   [ Korišćena memorija: 3.82MB ]   [ 89 upita baze podataka ]   [ GZIP Disabled ]   [ Opterećenje servera: 0.51 ]